תחומי מחקר בפקולטה

הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון הינה מהמובילות בארץ בתחומה. תחומי המחקר בהם עוסקים החוקרים בפקולטה הינם מגוונים, רב תחומיים ובחזית המדע העולמית, ביניהם:

  • מערכת שחרור מבוקר כנגד סרטן ותרפיה תאית
  • ביולוגיה מולקולארית של פתוגנים
  • מיקרוביולוגיה מולקולארית והנדסת חלבונים
  • ביוטכנולוגיה של תאים אנימליים
  • גנומיקה יישומית
  • ביולוגיה סינתטית ופענוח צפנים גנומיים
  • ביופולימרים וננו-ביוטכנולוגיה
  • חקר ננו-מבנה והתארגנות עצמית של חומרים רכים
  • ננו חומרים פונקציונליים וחיישנים ביולוגים
  • ביוקטליזה שימושית
  • חקר פפטידים אנטי מיקרוביאלים
  • מזון פונקציונאלי, נוטרסאוטיקלים וננו מדעים במזון
  • תזונה מולקולארית

חלק נכבד מהטכנולוגיות שפותחו במסגרת המחקרים המתקיימים בפקולטה, משולבים כיום בתעשייה הישראלית והעולמית.

מעבדות המחקר