מרכזי מחקר

המעבדה לאריזה ע"ש גולדשטיין

המרכז לאפיון ננו-חלקיקים ומערכות ננומטריות ע"ש ראסל ברי

המרכז לחדשנות ובריאות במזון

המעבדה לאריזה ע"ש גולדשטיין

המעבדה לאריזה ע”ש גולדשטיין

המעבדה לאריזה מצוידת היטב לביצוע מחקר ופיתוח, בדיקות ואישרור של חומרי אריזה, אריזות מוגמרות ומוצרים ארוזים.
בין הנושאים הנחקרים:
1. אריזה פעילה ואריזה באווירה חילופית (Packaging (Active and Modified Atmosphere

    • ספיגת חמצן
    • אריזות אנטימיקרוביאליות
    • השחמה ופריכות בתנור מיקרוגל

2. אריזות עם מחסום גבוה לגזים עבור מוצרים שעברו טיפול תרמי.
3. מעבר חומר בחומרי אריזה פולימריים.

  • פרמאביליות לגזים ואידי מים דרך יריעות פלסטיות, למינטים ואריזות מוגמרות
  • נדידה של מונומרים ושאריות ממיסים מחומרי אריזה ואריזות מוגמרות.

4. השפעת גומלין אריזה/מוצר וחיי מדף של מוצרים ארוזים
5. הגנה על מוצרים שבירים/רגישים כנגד הלם ותנודות בזמן שינוע והובלה.

הציוד הקיים במעבדה מכיל כמעט את כל המיכשור לקביעה של התכונות המכניות, תכונות המחסום והתכונות הפיסיקליות של יריעות ולוחות פלסטיים, נייר, קרטון ואריזות מוגמרות. 

קיים גם ציוד לקביעת תכונות הרפידה וההגנה שמספקים  חומרי אריזה שונים, אריזות מוגמרות ומשטחים בזמן טיפול והובלה (עמידות באימפקט, הלם ותנודות).
במעבדה בודקים את התאמתן של למגע עם מזון ולהובלת חומרים מסוכנים.
העבודה והבדיקות במעבדה מבוצעות לפי תקנים ישראליים ובינלאומיים.

ראש המעבדה:
פרופ' יוסף מילץ
טל.  8292451- 04,  נייד.  3480487- 052   פקס: 8293603- 04
דואר אלקטרוני:  jmiltz@tx.technion.ac.il

צוות המעבדה:
טלפון:  8292659-  04     , טלפון/פקס: 8292903- 04
גב' נחמה פזי, M.Sc., מהנדסת אריזה, nehama@tx.technion.ac.il:  E-Mail
מר ולדימיר פוליאקוב, M.Sc. , מהנדס חוקר,  vpolyak@tx.technion.ac.il
ד"ר אשטו קבדה , מהנדס חוקר                    eshetu@tx.technion.ac.il
מר איציק  בסר- טכנאי אריזה                          itzik@tx.technion.ac.il  

המרכז לאפיון ננו-חלקיקים ומערכות ננומטריות ע"ש ראסל ברי

המרכז לאפיון ננו-חלקיקים ומערכות ננומטריות ע”ש ראסל ברי

המרכז לאפיון ננו חלקיקים, תכונות תרמיות ומכאניות ע"ש ראסל ברי מתמחה באפיון תכונות של מערכות ננומטריות וחלקיקים ננומטריים וכן באנליזה של תכונות תרמיות ומכניות של מערכות שונות.

המרכז מציע מגוון רחב של שירותים לסגל החוקרים בטכניון, חברות תעשייתיות ומוסדות פרטים אחרים.
במרכז ניתן למצוא מגוון ציודים לביצוע בדיקות בתחומים שונים, ביניהם:

  • אנליזות  גודל חלקיקים:  באמצעות שיטות של  פיזור אור דינמי  ושבירה של  קרני  לייזר
  • אנליזה תרמית: TGA, DSC
  • בדיקות מכניות :   מכשיר לחיצה/מתיחה, ריאומטר
  • מיקרוסקופית פני שטח ברזולוציה אטומית  של מערכות וחומרים מורכבים AFM

למידע נוסף:

ד"ר סיגל אייכלר: 

טלפון: 077-8871936

מייל: nnscc@tx.technion.ac.il

אתר המעבדהhttp://nnscc.net.technion.ac.il

המרכז לחדשנות ובריאות במזון

המרכז לחדשנות ובריאות במזון

המרכז מצוייד ביחידות ציוד מגוונות האופיניות לתעשית המזון. הציוד משמש להוראה, לימוד גימלון תהליך על ידי אנשי הפקולטה ואורחים חיצוניים.

מידע נוסף ניתן לקבל אצל אשר שצמן: טלפון 04-8292453, מייל:  shazman@technion.ac.il 

או באתר המרכז בקישור הבא: https://bioinnovation.net.technion.ac.il