הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הינו תואר הנדסי העוסק בפיתוח מגוון פתרונות טכנולוגיים למערכות ביולוגיות חיוניות בתחומי המזון, הרפואה, החקלאות והאנרגיות.
שטחי הלימודי והמחקר של הפקולטה מהווים מזיגה ייחודית בין שטחים הנדסיים טכנולוגיים לבין שטחים במדעי הטבע והחיים. מקור השילוב בין ביוטכנולוגיה ומזון הוא העיסוק בחומר הביולוגי, המשותף לשני השטחים ומהווה בסיס משותף לקורסי הליבה בהנדסה וטכנולוגיה.
תחום הביוטכנולוגיה ידוע כ'הדבר הבא' בעולם ההייטק, עם מגוון פיתוחים מצילי חיים. לדוגמה: חיישנים ביולוגיים עוריים ותת- עוריים לניהול סוכרת, מחלות לב ומחלות כרוניות אחרות, ופלטפורמת Nano Ghost לשחרור ממוקד של תרופות אנטי- סרטניות בגוף.
גם תעשיית המזון מתפתחת, עם שילוב מנגנונים טכנולוגיים וביוכימיים המשפרים את איכות המזון: תחום הבשר האלטרנטיבי שצומח במהירות, אריזות מיוחדות שומרות טריות, ביו- חיישנים המפקחים על איכות המזון, פיתוח פלאפל מיוחד מאצות ספירולינה- כל אלו פיתוחים שהפקולטה הובילה בשנים האחרונות.
תכנית הלימודים לתואר ראשון מתפרסת על פני ארבע שנים. היא משלבת לימוד תיאורטי עם לימודים מעשיים במעבדות, התנסות בפרויקטי מחקר, סיורים במפעלים והרצאות סמינריוניות של מומחים אורחים.