תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון משלב בין מדעי החיים, כימיה והנדסה, ומכשיר מהנדסים ומהנדסות לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחומי הרפואה, המזון, הבריאות,החקלאות והאנרגיה. זהו תחום רב־תחומי פורץ דרך המעניק לבוגריו כלים להפוך ידע מדעי לחדשנות, המשפיעה על חיי האדם והסביבה.
שטחי הלימודי והמחקר של הפקולטה מהווים מזיגה ייחודית בין שטחים הנדסיים טכנולוגיים לבין שטחים במדעי הטבע והחיים. מקור השילוב בין ביוטכנולוגיה ומזון הוא העיסוק בחומר הביולוגי, המשותף לשני השטחים ומהווה בסיס משותף לקורסי הליבה בהנדסה ובטכנולוגיה.
תחום הביוטכנולוגיה ידוע בתור "הדבר הבא" בעולם ההייטק, עם מגוון פיתוחים מצילי חיים, לדוגמה: חיישנים ביולוגיים עוריים ותת־עוריים לניהול סוכרת, מחלות לב ומחלות כרוניות אחרות, ופלטפורמת NanoGhost לשחרור ממוקד של תרופות אנטי־סרטניות בגוף.
גם תעשיית המזון מתפתחת, עם שילוב מנגנונים טכנולוגיים וביוכימיים המשפרים את איכות המזון: תחום הבשר האלטרנטיבי שצומח במהירות, אריזות מיוחדות שומרות טריות, ביו־חיישנים המפקחים על איכות המזון, פיתוח פלאפל מיוחד מאצות ספירולינה ועוד – כל אלה הם פיתוחים שהפקולטה הובילה בשנים האחרונות.
תכנית הלימודים לתואר ראשון מתפרשת על פני ארבע שנים ומשלבת לימוד תיאורטי עם לימודים מעשיים במעבדות, התנסות בפרויקטי מחקר, סיורים במפעלים והרצאות סמינריוניות של מומחים אורחים.