אבולוציה במבחנה בשרות תעשיית המזון והתרופות – קבוצת המחקר בראשותי עוסקת בחקר קטליזטורים ביולוגיים (אנזימים) לצורך שימוש בהם לזירוז תגובות כימיות בתעשיית המזון והתרופות.
התחום נקרא ביוקטליזה שימושית, או כימיה ירוקה וכולל שילוב של מיקרוביולוגיה, כימיה, ביולוגיה מולקולרית והנדסה.
לאנזימים יתרונות רבים על פני זרזים כימיים: הם פעילים בטמפרטורות ולחצים נמוכים ועל כן חוסכים באנרגיה, הם מבצעים מגוון רחב של תגובות כימיות, הם פריקים ביולוגית, והיתרון החשוב ביותר הוא הסלקטיביות הגבוהה שלהם.
דוגמאות לשימושים תעשייתים באנזימים כוללות אבקות כביסה, ייצור אספרטאם, עיבוד עורות, הלבנת נייר, ייצור אנטיביוטיקות ועוד. לעיתים קרובות האנזימים אינם מתפקדים בצורה אופטימלית בסביבה התעשייתית, השונה מהסביבה המקורית שלהם, ויש צורך לשפר אותם.
אחת הגישות היא אבולוציה במבחנה – חיקוי התהליך הדרוויניסטי של מוטציות וסלקציה. אנו יוצרים ספרייה רחבה של מיליוני מוטנטים אקראיים של האנזים הנדון ובוחרים את המוטנט המתאים ביותר לתנאים הרצויים. גישה אחרת, היא עריכת שינויים מושכלים באנזים על סמך מידע מיבני וחישובי.
במעבדה שלנו מתמקדים בשימוש בביוקטליזה ליצירת תרופות, חלבונים אלטרנטיביים לבשר, פרוק מזהמים סביבתיים, וגם לייצור ביודיזל.