דברו איתנו
מרכזי מחקר

מרכזי מחקר

המעבדה לאריזה ע"ש גולדשטיין

המרכז לאפיון ננו-חלקיקים ומערכות ננומטריות ע"ש ראסל ברי

המרכז לחדשנות ובריאות במזון

המעבדה לאריזה ע"ש גולדשטיין

המעבדה לאריזה ע”ש גולדשטיין

המעבדה לאריזה מצוידת היטב לביצוע מחקר ופיתוח, בדיקות ואישרור של חומרי אריזה, אריזות מוגמרות ומוצרים ארוזים.

בין הנושאים הנחקרים:1. אריזה פעילה ואריזה באווירה חילופית (Packaging (Active and Modified Atmosphere

    • ספיגת חמצן
    • אריזות אנטימיקרוביאליות
    • השחמה ופריכות בתנור מיקרוגל

2. אריזות עם מחסום גבוה לגזים עבור מוצרים שעברו טיפול תרמי.

3. מעבר חומר בחומרי אריזה פולימריים.

  • פרמאביליות לגזים ואידי מים דרך יריעות פלסטיות, למינטים ואריזות מוגמרות
  • נדידה של מונומרים ושאריות ממיסים מחומרי אריזה ואריזות מוגמרות.

4. השפעת גומלין אריזה/מוצר וחיי מדף של מוצרים ארוזים

5. הגנה על מוצרים שבירים/רגישים כנגד הלם ותנודות בזמן שינוע והובלה.

הציוד הקיים במעבדה מכיל כמעט את כל המיכשור לקביעה של התכונות המכניות, תכונות המחסום והתכונות הפיסיקליות של יריעות ולוחות פלסטיים, נייר, קרטון ואריזות מוגמרות. 

קיים גם ציוד לקביעת תכונות הרפידה וההגנה שמספקים  חומרי אריזה שונים, אריזות מוגמרות ומשטחים בזמן טיפול והובלה (עמידות באימפקט, הלם ותנודות).

במעבדה בודקים את התאמתן של למגע עם מזון ולהובלת חומרים מסוכנים.

העבודה והבדיקות במעבדה מבוצעות לפי תקנים ישראליים ובינלאומיים.

למידע נוסף:

טל.  8292903- 04

דואר אלקטרוני:  packaginglab@bfe.technion.ac.il

המרכז לאפיון ננו-חלקיקים ומערכות ננומטריות ע"ש ראסל ברי

המרכז לאפיון ננו-חלקיקים ומערכות ננומטריות ע”ש ראסל ברי

המרכז לאפיון ננו חלקיקים, ומערכות ננו מטריות  ע"ש ראסל ברי  ממוקם בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה  ומזון בקומה הראשונה.  המרכז מספק תמיכה ונגישות  למגוון שיטות חקר של מערכות ננו מטריות וקולואידליות .

המרכז מציע מגוון רחב של שירותים לסגל החוקרים בטכניון  (הכולל עבודות חקר ותמיכה בהוראה אקדמית)  כמו גם עבודות  עם חברות תעשייתיות ומוסדות פרטיים אחרים.

במרכז ניתן למצוא מגוון ציודים לביצוע בדיקות בתחומים שונים, ביניהם:

אנליזות  גודל חלקיקים:  באמצעות שיטות של  פיזור אור דינמי  ושבירה של  קרני  לייזר

 אנליזה תרמית:   מדידות קלורימטריות    ב-DSC

בדיקות מכניות :   מכשיר אוניברסלי לחיצה/מתיחה, מכשיר לחיצה ברמת המיקרו,  ריאומטר

אפיון מיקרו מבנה :  דיפרקציית קרני X  XRD המאפשרת זיהוי הסידור המולקולרי והאטומי של מולקולות גבישיות בתוך מבנה הגביש

  AFM : מיקרוסקופית פני שטח ברזולוציה אטומית של מערכות וחומרים מורכבים תוך אפשרות לעבודה בסביבה נוזלית.

ספקטרוסקופיה: בקרוב נקלוט קורא פלטות מבוסס מונוכרומטור כפול עבור שלושה מצבים בטווח רוחב ספקטרלי :

Abs 200-1000nm, FL (top and bottom) 200-1000nm, LUM 360-670nm

 

למידע נוסף:

ד”ר סיגל אייכלר

טלפון: 077-8871936

מייל :   nnscc@technion.ac.il

אתר המרכז:   https://nnscc.net.technion.ac.il

המרכז לחדשנות ובריאות במזון

המרכז לחדשנות ובריאות במזון

המרכז מצוייד ביחידות ציוד מגוונות האופיניות לתעשית המזון. הציוד משמש להוראה, לימוד גימלון תהליך על ידי אנשי הפקולטה ואורחים חיצוניים.

מידע נוסף ניתן לקבל אצל אשר שצמן: טלפון 04-8292453, מייל:  shazman@technion.ac.il 

או באתר המרכז בקישור הבא: https://bioinnovation.net.technion.ac.il

אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני
נשמח לעדכן אותך לקראת היום הפתוח הקרוב לתואר ראשון

"*" אינדוקטור שדות חובה

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.