הסטודנטיות מיטל קציר, ירדן אבוחצירה כהן, חני שקולניקוב, הילה טרזי ואינה נפומנישי פיתחו פלאפל שעשוי מאצות מיקרוסקופיות, מועשר בחלבון ובנוגדי חמצון, וזכו במקום הראשון בתחרות לפיתוח מזון עתידני ובריא בתחרות שנערכה במסגרת הקונסורציום האירופאי EIT-Food. בתחרות, התמודדו קבוצות של סטודנטים לתארים מתקדמים מהטכניון, אוניברסיטת הלסינקי בפינלנד ומאוניברסיטת הוהנהיים בגרמיה בפיתוח מוצרי מזון חדשים ממיקרו אצות (micro-algae) והוצגו תכניות עסקיות למסחורם. הפרויקט כלל גם שלושה שותפים תעשייתיים: Doehler הגרמנית, פייזר הפינית ואלגטק הישראלית. חברת אלגטק סיפקה את מרכיבי המיקרו-אצות אשר שימשו את הסטודנטים כחומרי הגלם המרכזיים.
תחרות נולדה על רקע המגמה העולמית להפחתה בצריכת הבשר, התמודדות עם הגידול המהיר בצריכת המזון העולמית ועימו הצורך באיתור מקורות מזון עתירי חלבון חדשים.
המנה המנצחת "אלגלאפל" (שילוב של המילה האנגלית לאצה ופלאפל) היא כדורי פלאפל קפוא, מוכנים לחימום, מועשרים בחלבונים, ויטמינים ונוגדי חימצון. הסטודנטיות פיתחו את הכדורים החדשניים בהנחיית ד"ר מאיה דוידוביץ-פנחס, פרופ'ח אורי לזמס, ד"ר אבי שפיגלמן ופרופ'ח יואב ליבני, שהוביל את הפרוייקט. מיטל קציר, דוקטורנטית בפקולטה, ציינה: "אחת ממטרות הפרויקט היתה לחשוף סטודנטים שלומדים לתארים מתקדמים למציאת פתרונות טכנולוגיים ותעשייתיים לשילוב מיקרו אצות במוצרי מזון. היתרון של "הקבוצה שלנו, על פני הקבוצות האחרות, היה תכולה גבוהה של חלבונים ונוגדי חמצון".
במקום השני בתחרות זכה הצוות של אוניברסיטת הוהנהיים מגרמניה שפיתח מוצר טבעוני מבוסס עדשים המועשר בספירולינה.
במקום השלישי זכה הצוות של אוניברסיטת הלסינקי שפיתח מעדן טבעוני מבוסס שיבולת שועל ומועשר בספירולינה.