למעלה מ־60 משתתפים מחברות סטארט אפ, מהתעשייה וכמובן מהאקדמיה, התכנסו לפני שבוע אצלנו בפקולטה, כדי לדון בהזדמנויות המחקר והפיתוח בתחום החלבונים האלטרנטיביים.
במפגש, אותו יזמו נציגי Good Food Institute (gfi ישראל), ובראשם אנטון סלבקין, בוגר הפקולטה, הוצגו נושאים מדעיים היישר ממעבדות המחקר – ע"י הסגל האקדמי של הפקולטה ובמקביל נסקרו גורמים המאפשרים שיתופי פעולה מחקריים.
באי המפגש זכו להיות נוכחים בהרצאות מעוררות השראה ועל מדע פורץ דרך מהאקדמיה מפי פרופ' סימה ירון, פרופ אורי לזמס, פרופ' יואב ליבני, פרופ' מאיה דודוביץ־פנחס ופרופ אבי שפיגלמן. לאחר מכן התקיים פאנל מובילי תעשייה וחברות סטארט אפ, בו השתתפו אדם להב מחברת Redefine Meat, דורית רוזנר מה־Kitchen Hub של שטראוס, דורון מאור, CTO חדשנות בתנובה וליאת שרון מחברת Remilk, שסיפקו אף הם תובנות רבות לנוכחים.
בסיום המפגש, התנהלו מפגשי 'שולחן עגול', שדנו באתגרים הרבים שתחום החלבונים האלטרנטיביים טומן בחובו ובפתרונות האפשריים לאתגרים אלה.
כפקולטה, שחרתה על דגלה את שילוב המחקר האקדמי עם צורכי תעשיות הביוטק והפודטק במטרה לקדם אותן, היה משמח לראות את שיתופי הפעולה נוצרים אצלנו, המקום הטבעי ביותר ליצירת מפגשים כאלה. מקווים להמשיך
ולהוביל את קידום המחקר, הפיתוח, החדשנות והיזמות בתחום החלבונים האלטרנטיביים בפרט ובתחומי הביוטק והפודטק בכלל יחד עם כל השותפים שלנו לדרך.