מקום ראשון בתחרות FOODIO של האיחוד האירופאי לחדשנות במזון
באירוע הגמר שהתקיים במדריד, הוכרזה הקבוצה הזוכה שפיתחה את ה Crisp'n Go – מוצר חלב דמוי יוגורט עם תוספת מעל של קרקרים בטעמי זעתר / קארי, על בסיס פסולת הדרים.
הפרויקט הנבחר זכה בפרס בסך 25,000 יורו ובהסכם שיתוף פעולה עם חברת Valio, שתייצר ותשווק את המוצר הזוכה ברחבי פינלנד!
בפרויקט לקחו חלק 4 קבוצות, הכוללות 10 משתתפים מספרד, פינלנד, גרמניה וישראל, אשר התבקשו לפתח ולהציג מוצר חלב חדש, המבוסס על שימוש בזרמים צדדיים של פסולת מתעשיית המזון, לרבות סיבי הדר, תפוחים וזיתים, תוך שימת דגש על יצירת מוצר בר קיימא, טעים וחדשני.
הפרויקט זכה לליווי ותמיכה מלאה של חברת Valio, יצרנית מוצרי החלב המובילה בפינלנד ושל חברת H&F, שסיפקה את סיבי ההדרים. במסגרתו, זכו הסטודנטים לקחת חלק בסדנאות בחדשנות, פיתוח מוצר, עיצוב אריזה, בניית תכנית עסקית/ שיווקית/ פיננסית ולמעשה נחשפו לכל שלבי פיתוח המוצר עד שלב הייצור והשיווק.
חברי הקבוצה הזוכה: גרמניה: סנדרה אברט, איסמאיל סנטוס, סיימה קפל, מיכאלה נייס, קתרין הארלייב, ספרד: נרייה נונוז-אלמאגרו, כריסטינה דסאלאזאר אג'מיל, איירין ואסקז ומישראל: יעל שילה ועדן שלוש, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון.