דברו איתנו
מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון

מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון

 

 

חזון

מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון הוא חממה מקצועית, הוליסטית ופורצת דרך בתחומי הפודטק והביוטק.
מרכז מקדם מדע, שיתופי פעולה עם התעשייה ומעורבות קהילתית למען החברה והסביבה.

משימה ומטרות

מרכז קרסו פועל לקידום החינוך, המחקר, החדשנות והעשייה בתחומי המזון והביוטכנולוגיה. המרכז מעניק תמיכה לסטודנטים ולחוקרים, וכן לחברות סטארטאפ, תעשייה וקהילה רחבה, באמצעות גישה ישירה לטכנולוגיות מתקדמות, סביבות ייצור בקנה מידה פיילוטי, ויכולות אנליטיות מתקדמות.
המרכז מהווה ממשק כולל לשותפי מו”פ ומציע שירותים בתוך המרכז עצמו, אך גם מחבר את הלקוחות למומחיות ולתשתיות של כלל הטכניון.
שילוב זה יוצר גשר בלעדי וחסר תקדים בין האקדמיה לתעשייה ומאיץ את המעבר מרעיונות לפתרונות מעשיים ויישומיים.

 

מטרות עיקריות

• הכשרה והתנסות מעשית – סביבות למידה מיטביות, הכוללות ציוד ותהליכים פיילוטיים מפיתוחי הפודטק המתקדמים בעולם
• תמיכה במחקר – שירותי פיילוט, אנליזה מתקדמת וסביבות לפיתוח משותף עבור מחקרים אקדמיים ותעשייתיים
• ליווי לתעשייה ולסטארטאפים – תמיכה בפיתוח מוצרים ותהליכים לחברות, כולל ניסויים פיילוטיים, אנליזה מתקדמת וגישה למומחי ולשירותי הטכניון
• חיבור לקהילה – אירוח סדנאות, קורסים ואירועים לקהל הרחב – לקידום ידע, קבלה של מערכות מזון חדשות ושיתופי פעולה בין מגזרים

 

עמודי תווך יישומיים ויכולות

מתקן מו”פ מתקדם – מערכות פיילוט וחצי־חרושתיות לפיתוח תהליכים:
עיבוד תרמי ולא־תרמי (כמו PEF, HPP, חימום אוהמי, סטריליזציה) – ייחודיים בישראל
טכנולוגיות ייבוש שונות: ייבוש בהתזה, ייבוש תוף, ייבוש בהקפאה
סינון ממברנלי, אידוי, ערבול, פיזור, אקסטרוזיה – כולל מערכת אקסטרוזיה בהידרציה גבוהה (HME) הפתוחה לשימוש והיחידה מסוגה בארץ

 

 

 

 

 

מטבח ניסיונות תעשייתי ומעבדת חישה – מטבח פיתוח בקנה מידה מלא, עם מעבדת חישה לפי תקן ISO 8589

 

 

 

 

 

 

 

מתקן תסיסה – מערך ביוריאקטורים (מ־0.2 ועד 50 ליטר) עם יכולות downstream: סינון, סחיטה, הומוגניזציה וייבוש

 

 

 

 

 

 

 

מעבדות אנליטיות – רשת מעבדות הכוללת:
ציוד לבדיקות מזון שגרתיות (צבע, פעילות מים, טקסטורה ועוד)
אנליזות ביולוגיות מתקדמות (פרופיל חומצות אמינו, עיכול מדומה)
גישה לשירותי עומק בטכניון (כגון פרוטאומיקה, מיקרוסקופיה, מדידת חלקיקים)

 

 

 

 

מרכז לימוד וחינוך – כיתות וסביבות תומכות להוראה, יזמות, תכניות הדרכה ופעילויות לקהילה

 

 

 

 

 

 

 

 

למה דווקא כאן?

מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון, כחלק מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, אחד מהמוסדות המובילים בעולם, הוא המתקן המקיף בישראל לפיתוח חדשנות במזון. הוא משלב תשתיות מתקדמות עם גישה נוחה לאקוסיסטם המדעי של הטכניון ומעניק למשתמשים את כל הכלים, השותפויות והתובנות הדרושות לפיתוח פתרונות ברי־קיימא בתחום התזונה, הבריאות ושרשראות ייצור יעילות.

 

 

 

 

 

 

 

יצירת קשר:

מייל: carasso.ac@technion.ac.il
טלפון: 073-3781867
כתובת: מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הטכניון, חיפה

אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני
נשמח לעדכן אותך לקראת היום הפתוח הקרוב לתואר ראשון

"*" אינדוקטור שדות חובה

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.