המעבדה לליפדים וחומרים רכים

ד”ר מאיה דוידוביץ’-פנחס

אולאוג'ל המבוסס על חלבון
אולאוג’ל המבוסס על חלבון

המחקר במעבדתנו משלב ידע במדע של חומרים ביחד עם הנדסת מזון על מנת לפתח חומרים חדשניים מבוססים על ליפידים.

אנו חוקרים את הג’לציה הפיזיקלית של שמנים והטמעתם ביישומים שונים כגון מזון, קוסמטיקה, ופארמבצטיקה.

 

שלושת אבני הבניין העיקריות המרכיבות את המחקר במעבדה

 

 

המחקר במעבדתנו מתמקד בהבנת הקשר בין המבנה המולקולרי ברמההננומטרית ע”י שימוש בשיטות פיזור ומיקרוסקפיה, לבין המבנההמאקרוסקופי ע”י שימוש באפיון ריאולוגי, מכאני, ותרמי.

 

אנליזת מבנה, מהמימד הננומטרי למימד המאקרוסקופי, הנעשית במעבדה
אנליזת מבנה, מהמימד הננומטרי למימד המאקרוסקופי, הנעשית במעבדה

 

 

אנו מתמחים במגוון רחב של שיטות אפיון:

דיפרקציית קרניX , ריאולוגיה, אנליזה תרמית (TGA, DSC), תכונות מכאניות (TA), ומיקרוסקופיית אור.

 

 

 

 

קישור לאתר המעבדה: http://davidovichlab.net.technion.ac.il