לימודים בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון

הנדסת ביוטכנולוגיה עוסקת בשימוש טכנולוגי במערכות ביולוגיות לטובת האדם בתחומי המזון, הרפואה, החקלאות והאנרגיה.  תעשיית המזון מתפתחת גם היא לכיוון הביו-טק, תוך שילוב מנגנונים ביוטכנולוגיים וביוכימיים עם טכנולוגיה מתקדמת בכל שלב מחומר הגלם ועד התוצר הסופי על המדף: פיתוח מזון מיוחד לתינוקות ולחולי צליאק, מזון שמכיל תוספי בריאות שגם מאריכים את חיי המדף, אריזות המדווחות באמצעות ביו-חיישנים על איכות המזון ועוד.

תכנית הלימודים משלבת בין שטחים טכנולוגיים הנדסיים לבין שטחים במדעי הטבע והחיים, תוך שילוב לימודים מעשיים במעבדות, סיורים במפעלים והרצאות סמינריוניות של מומחים אורחים. בוגרי התכנית מקבלים בסיום לימודיהם תוארBSc  משולב: מהנדס ביוטכנולוגיה ומהנדס מזון.

תכנית הלימודים מבוססת על שלושה תחומים:

1. מדעי החיים והביוטכנולוגיה: מיקרוביולוגיה | ביולוגיה | ביוכימיה | ביוטכנולוגיה | ביוטכנולוגיה הנדסית | ביוטכנולוגיה מולקולרית (הנדסה גנטית).

2. הנדסה: עקרונות בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון | מבנה ותכונות של מזון וחומרים ביולוגיים | תרמודינמיקה | תכן מפעל מזון| אריזה וננו-טכנולוגיות בביוטכנולוגיה ומזון

3. מדעי המזון: כימיה של מזון | אנליזה של מזון | תזונה | טוקסיקולוגיה.

בוגרי תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון מקבלים בסיום לימודיהם תואר BSc  משולב “מוסמך בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון” (BSc).

בנוסף לכך, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון מציעה מגוון מסלולים לתואר שני ושלישי