קב' הטכניון זכתה בפרוייקט פיתוח מוצרים מבוססי מיקרו אצות של EIT FOOD

במסגרת EIT Food התקיימה תחרות לפיתוח מוצר ותוכנית עסקית בין 3 קבוצות מאונ' הוהנהיים בשטוטגרט גרמניה, אונ' הלסינקי בפינלנד, ומהטכניון בישראל.

הפרוייקט נמשך כשנה. ארוע הסיום התקיים בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון ב 3-4/12/12 בו הציגו 3 הצוותים את מוצריהם ותוכניותיהם העסקיות בפני צוות שופטים מ EIT Food ומחברות מזון גדולות בארץ.

המוצרים אשר פותחו במסגרת הפרויקט כללו את ה"אלגלאפל"– פלאפל מועשר בספירולינה, ובתוספת טחינה מועשרת באסטקסנתין, אשר פותח על ידי הצוות הישראלי, "אלגיני"– מוצר טבעוני מבוסס עדשים ומועשר בספירולינה, אשר פותח על ידי הצוות הגרמני ומעדן טבעוני מותסס מועשר בספירולינה אשר פותח על ידי הצוות הפיני. כל הצוותים עיצבו והכינו אבי טיפוס של המוצרים והאריזות, והציגו את התוכניות העסקיות שלהם, כולל ניתוחי שוק, תוצאות הערכה חושית, תהליך הייצור ואבני דרך לקראת מסחור.

בראש ועדת השיפוט עמד מר בנואה בנטינקס (דירקטור פיתוח עסקים במאגד EIT-FOOD). צוות השופטים כלל גם את ד"ר מריו רוקארו, (סגן דירקטור החינוך ב-EIT-FOOD), ד"ר ענת סולומון (CTO של החברה המרכזית למשקאות), ד"ר דוד ניני ( CTO בחממת The Kitchen, Food-Tech Hub) וד"ר אלחנדרו מרבי (CTO Douxmatok) ולווה על ידי ד"ר סטפני שפייסר מחברת Doehler. השופטים בירכו את כל שלושת הצוותים על המוצרים הטעימים והחדשניים שיצרו.

במקום השלישי זכתה הקבוצה מפינלנד, במקום השני זכתה הקבוצה מגרמניה, ובמקום הראשון זכתה הקבוצה מהטכניון הכוללת את: מיטל קציר, ירדן אבוחצירא-כהן, חני שקולניקוב, הילה טרזי ואינה נפומנישי. המנטורים שליוו אותן: פרופ'ח יואב ליבני, פרופ'ח אורי לזמס, דר' אבי שפיגלמן ודר' מאיה דוידוביץ'-פנחס.

EIT FOOD Formulation Innovation