במסגרת שבוע מושב הקורטוריון של הטכניון לשנת 2025 נחנכו בפקולטה שלנו שני מרכזים, שיקדמו חינוך, מחקר וחדשנות בעולם הפודטק ושיהדקו את הקשר בין הטכניון לתעשייה: מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון ומרכז אסתר והרברט הכט למחקר חלבון בר-קיימא, או בשמו המקוצר – HSPRC.
טקס חנוכת המרכזים נערך במעמד נשיא הטכניון, פרופ' אורי סיון, חבר הנאמנים של הטכניון ומשפחות התורמים. בטקס ציין פרופ' סיון שהפקולטה שלנו היא היחידה בארץ להנדסת מזון, שמובילה את תעשיית הפודטק הישראלית
ושבזכות שני מרכזים אלה תוכל הפקולטה לשמר את מעמדה בחזית העולמית של המחקר והפיתוח בתחום. דיקנית הפקולטה, פרופ' אסתי סגל, הוסיפה, שכדיקנית היא רואה בהקמת שני המרכזים ביטוי מובהק לחזון של מיצוב הפקולטה, הטכניון ומדינת ישראל בחזית העולמית של החדשנות בתחום הפודטק. תחום זה אינו רק מנוע צמיחה תעשייתי – הוא אתגר מדעי, סביבתי וחברתי חשוב, שבו נפגשים ביוטכנולוגיה, הנדסה, בריאות, מדעי החיים וקיימות. זהו חיבור עוצמתי בין מדע לייעוד, בין ידע להשפעה – למען ישראל ולמען העולם כולו." מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון, בניהולו האקדמי של פרופ'ח אבי שפיגלמן, הוא מבנה יחיד במינו בישראל ומהמתקדמים בעולם, הכולל מרכז מחקר ופיתוח לקראת ייצור תעשייתי, לרבות ציוד לגמלון תהליכים מהמעבדה לרמת פיילוט, מעבדה אנליטית מתקדמת, מעבדה לביו־ריאקטורים וביו־חומרים, מעבדת פרמנטציה, מטבח תעשייתי וחדר טעימות, שישמשו להוראה, מחקר ותמיכה בתעשייה ובחברות הזנק. מרכז אסתר והרברט הכט למחקר חלבון בר קיימא, שבראשו עומד פרופ' יואב ליבני, הוא מרכז רב־תחומי המאגד כ־50 חוקרים מפקולטות שונות ברחבי הקמפוס
לטובת פיתוח פתרונות מזון לעתיד טוב יותר. מרכז זה ישמש מופת למחקר בתחום החלבון בר הקיימא, ויקדם שיתופי פעולה בתוך הטכניון ומחוצה לו, ויטפח חדשנות, יזמות והכשרת המשאב האנושי בתחום זה.