דברו איתנו
השפעת לחץ גבוה על אינטראקציות חלבון – פלבונואידים והאפקט הקוסמוטרופי של סוכרים

השפעת לחץ גבוה על אינטראקציות חלבון – פלבונואידים והאפקט הקוסמוטרופי של סוכרים

31|יולי|2023
השפעת לחץ גבוה על אינטראקציות חלבון – פלבונואידים והאפקט הקוסמוטרופי של סוכרים
Room 300
Shahar Plaut / Associate Professor Avi Shpigelman

** ההרצאה תנתן בשפה האנגלית **

קוסמוטרופים נוניוניים הם סוכרים או פוליכהלים שנוכחותם בתמיסה מימית מעלה את סידור מבנה הממס ומשנה את תכונותיה ללא אינטראקציות משמעותיות עם מומסים נוספים. ידועה השפעת נוכחות קוסמוטרופים על ייצוב חלבון העובר טיפול חום, אנו בחרנו ללמוד את השפעה זו תחת לחץ הידרוסטטי גבוה הידוע כמשפיע על מבנה חלבון. בנוסף, השפעת לחץ גבוה על אינטראקציות בין מקרו-מולקולות לחומרים הידרופוביים מקדמי בריאות לא מובנת לחלוטין. במחקר זה בחנו את השפעת הלחץ על אינטראקציה של חלבון מודל עם סדרת פלבונואידים בעלי שונות מבנית קטנה. התמקדנו בהשפעת נוכחות סוכרוז כקוסמוטרופ נוניוני על מבנה החלבון ועל האינטראקציה שלו עם הפלבנואידים. למרות תוצאות המעידות על חשיבותם של הקשרים ההידרופוביים בין החלבון לפלבונואיד, השפעת מבנה הפלבונואיד הובילה למסקנה כי ישנה חשיבות מכרעת גם לגמישות מולקולרית ולקשרים פולריים. נצפה אפקט מעכב קוסמוטרופי לשינוי המבני בחלבון תחת לחץ, שהשפיע גם על אינטראקציות חלבון-פלבונואיד. רמת ההשפעה הקוסמוטרופית הייתה תלויה במבנה הפלבונואיד.

שתף:
אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני
נשמח לעדכן אותך לקראת היום הפתוח הקרוב לתואר ראשון

"*" אינדוקטור שדות חובה

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.