דברו איתנו
לימודי הסמכה

לימודי הסמכה

סטודנטים במעבדה בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
סטודנטים במעבדה בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון

תוכנית הלימודים מכשירה חוקרים ומהנדסים המיועדים למלא תפקידים מגוונים הן בתעשיית המזון שהינה תעשייה המשלבת הייטק וביוטק (פודטק) והן בתעשיות המבוססות על תהליכים ביוטכנולוגיים וביוכימיים שונים. בוגרי הפקולטה מובילים בהקמת חברות הזנק (סטארטאפ) בתחומי הביוטק והפודטק ומאיישים מגוון תפקידים בתעשיית התרופות והקוסמטיקה, באוניברסיטאות ובמכוני מחקר בתחומים השונים של מדעי החיים והנדסת הסביבה, במכוני תקינה, במוסדות הקשורים בפיקוח על תעשיית המזון והביוטכנולוגיה, בחברות תכנון וייעוץ ובגופים הקשורים לנושאי הסביבה ועוד.המסלול להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון

תכנית לימודים ארבע שנתית מהווה מזיגה ייחודית בין שטחים הנדסיים טכנולוגיים לבין שטחים במדעי הטבע והחיים. מקור השילוב בין ביוטכנולוגיה ומזון הוא העיסוק בחומר הביולוגי, המשותף לשני השטחים, ומהווה בסיס משותף לקורסי הליבה בהנדסה וטכנולוגיה.

תוכנית הלימודים מבוססת על שלושת התחומים הבאים:

  1. תחום הביוטכנולוגיה: מיקרוביולוגיה, ביוטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה הנדסית, וביוטכנולוגיה מולקולרית (הנדסה גנטית).
  2. תחום ההנדסה והטכנולוגיה: עקרונות בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, תרמודינמיקה ומבנה ותכונות של מזון וחומרים ביולוגיים.
  3. תחום מדעי החיים ומדעי המזון: ביולוגיה, ביוכימיה, כימיה של מזון, תזונה וננוטכנולוגיות בביוטכנולוגיה ובמזון.

תחומים אלה מהווים את הגרעין של התוכנית הלימודית בפקולטה והם משותפים לכלל הבוגרים. במהלך הלימודים, הסטודנטים מתנסים בעבודה במגוון מעבדות חדשניות בפקולטה, משתתפים בסיורים בתעשייה  ונפגשים עם מומחים אורחים מהארץ ומחו״ל.

בתום כשנתיים של לימודי ליבה בהנדסה ובמדעים, יבחרו הסטודנטים בשתיים מבין חמש המגמות המוצעות. כל אחת מן המגמות משלבת קורסי תאוריה עם קורסי התנסות ומחקר. לסטודנטים מצטיינים מוצעת גם אפשרות לבצע מחקר במעבדות המחקר של חברי הסגל בפקולטה.

הפקולטה מציעה חמש מגמות התמחות חדשניות בתחומי הביוטק והפודטק

  1. מגמת ביוטכנולוגיה יישומית
  2. מגמת ביוטכנולוגיה רפואית
  3. מגמת ביוטכנולוגיה חישובית
  4. מגמת הנדסת מזון ובריאות
  5. מגמת חדשנות וקיימות בהנדסת מזון

מגמת ביוטכנולוגיה יישומית

המגמה לביוטכנולוגיה יישומית מתמקדת בטכנולוגיות תאיות ומולקולריות לתועלת התעשייה והמחקר. תכני המעבדה החדשניים יכשירו את בוגרי המסלול לתפקידי מחקר ופיתוח בתחומים מגוונים של ביוטכנולוגיה והנדסה מולקולרית. בין השאר, ילמדו הסטודנטים לתעל ולגמלן תהליכים ביו-סינטטיים מיקרוביאליים לייצור מערכות חישה, גידול של תאים אנימליים, תרופות ביולוגיות מתקדמות, דלקים חלופיים וחומרים הדרושים לכלל תעשיות הביוטכנולוגיה, הפרמקולוגיה, הקוסמטיקה ולביו-קטליזה תעשייתית.

 מגמת ביוטכנולוגיה רפואית

המגמה לביוטכנולוגיה רפואית עוסקת בפיתוח טכנולוגיות רב תחומיות מתקדמות שמטרתן לאבחן, לטפל ולמנוע מחלות בעידן של רפואה מדייקת ומותאמת אישית. המגמה תכשיר את הסטודנטים בתחומי הליבה הכוללים מדע בסיסי ויכולות הנדסיות, תוך דגש על התנסות מעשית בשיטות וטכנולוגיות מתקדמות, שיאפשרו לסטודנטים להשתלב ולהוביל מחקר, פיתוח וחדשנות בתחומים של הובלת תרופות, דיאגנוסטיקה, טכנולוגיות רפואיות וכו׳.​

מגמת ביוטכנולוגיה חישובית

בשנים האחרונות נפח המידע הביולוגי והרפואי והצורך לנתח נתונים שכאלו ביעילות ובמהירות הופך לרלוונטי עבור מהנדסי ביוטכנולוגיה ומזון. המגמה לביוטכנולוגיה חישובית תתמקד בהקניית הכלים לניתוח נתונים בצורה חישובית. הכלים הללו יכללו הן שיטות חישוביות קלאסיות והן לימוד מכונה ובינה מלאכותית. הדגש במגמה הוא שילוב בין הידע התאורטי לבין התנסות בשימוש בכלים חישובים.

מגמת הנדסת מזון ובריאות

אחת המגמות החשובות בעולם הנדסת המזון היא פיתוח מזון בעל ערכים מקדמי בריאות המספקים מענה לדרישות ולצרכים השונים של האוכלוסייה. ליצירת מזון מותאם אישית, נדרשת הבנה מעמיקה של הקשרים שבין תהליכי עיבוד מזון, הרכב ותכונות המזון והשפעתם על בריאות האדם בכל שלבי החיים. המגמה תקנה לסטודנטים ידע וכישורים מעשיים מגוונים בהנדסת מזון ובריאות בשילוב עם נושאים מתקדמים בתזונה והקשרים ביניהם.​

מגמת חדשנות וקיימות בהנדסת מזון

העלייה באוכלוסיית העולם, ההתחממות הגלובלית, והפגיעה האקולוגית המתגברת, מציבים אתגרים והזדמנויות רבות לאספקה שוטפת של מזון בטוח, איכותי ומגוון. על מנת לשמור על קיימות העולם בכלל וסקטור המזון בפרט, מהנדסי ביוטכנולוגיה ומזון נדרשים לכישורים מגוונים במדע והנדסה של מזון, בריאות, יזמות, מנהל וכלכלה במטרה לגבש פתרונות יצירתיים וחדשניים בעולם ה״פודטק״. המגמה תקנה לסטודנטים ידע וכישורים מעשיים מגוונים בטכנולוגיות הנדסיות, נושאים מתקדמים במדעי המזון, איכות הסביבה, כמו גם ביזמות וחדשנות.​

 

שיעור במעבדה בפקולטה
שיעור במעבדה בפקולטה

בשנה האחרונה ללימודים סטודנט רשאי לבצע פרויקט גמר ניסיוני, בו הוא יידרש ליישם ולשלב את הידע שרכש במקצועות השונים לשם תכנון ופתרון בעיות מעשיות.

בוגרי תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון מקבלים בסיום לימודיהם תואר BSc משולב  “מוסמך בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון".

בנוסף, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון מציעה מגוון מסלולים לתארים מתקדמים.

לפרטים ומידע נוסף, בנושא לימודי תואר ראשון בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, ניתן לרכזת לימודי הסמכה בפקולטה:

טלפון: 04-8295608

מייל: bfe.ug.ad@technion.ac.il

אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני
נשמח לעדכן אותך לקראת היום הפתוח הקרוב לתואר ראשון

"*" אינדוקטור שדות חובה

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.