לימודי הסמכה

סטודנטים במעבדה בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
סטודנטים במעבדה בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון

המסלול להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון

הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון עוסקת בשימוש טכנולוגי במערכות ביולוגיות לטובת האדם בתחומי המזון, הרפואה, החקלאות והאנרגיה.

תעשיית המזון מתפתחת גם היא לכיוון הביו-טק, תוך שילוב מנגנונים ביוטכנולוגיים וביוכימיים עם טכנולוגיה מתקדמת בכל שלביה, מחומר הגלם ועד התוצר הסופי על המדף.

לדוגמא: פיתוח מזון מיוחד לתינוקות ולחולי צליאק, מזין שמכיל תוספי בריאות שגם מאריכים חיי מדף אריזות המדווחות באמצעות ביו- חיישנים על איכות המזון ועוד.

תכנית לימודים ארבע שנתית המשלבת בין שטחים טכנולוגיים הנדסיים לבין שטחים במדעי הטבע והחיים, תוך שילוב לימודים מעשיים במעבדות, סיורים במפעלים והרצאות סמינריוניות של מומחים אורחים. תכנית הלימודים כוללת סל של מקצועות בסיסיים ומתקדמים, כאשר שלושת הסמסטרים הראשונים מוקדשים בעיקר למקצועות חובה, הכוללים מקצועות יסוד מדעיים כגון: מתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומחשבים.

תכנית הלימודים מבוססת 3 תחומים עיקריים:

:מדעי החיים והביוטכנולוגיה

שיעור במעבדה בפקולטה
שיעור במעבדה בפקולטה

מיקרוביולוגיה| ביולוגיה | ביוכימיה| ביוטכנולוגיה| ביוטכנולוגיה הנדסית| ביוטכנולוגיה מולקולרית (הנדסה גנטית)

:הנדסה

עקרונות בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון| מבנה ותכונות של מזון וחומרים ביולוגים| תרמודינמיקה| תכן מפעל מזון| אריזה וננו טכנולוגיות בביוטכנולוגיה ומזון.

:מדעי המזון

כימיה של מזון| אנליזה של מזון| תזונה| טוקסיקולוגיה

שלושת התחומים הללו מהווים את הגרעין של התכנית הלימודית ומשותפים לכלל הבוגרים.

בתום שנתיים, הסטודנט בוחר באחד משני מסלולי התמחות:

ביוטכנולוגיה– מסלול המציע קורסים מתקדמים בביוטכנולוגיה מולקולרית (הנדסה גנטית), מיקרוביולוגיה, תהליכי תסיסה, תהליכי הפרדה והשבה, ביולוגיה מולקולרית, אימונולוגיה ועוד.
הנדסת מזון – במסלול זה מתמחה הסטודנט באספקטים הקשורים בהנדסה וטכנולוגיה של מזון, באריזה, תכנון מפעלים, תהליכי בקרה, מזון פונקציונלי, כלכלה, שיווק וניהול, אבטחת איכות ואמינות ועוד.

בשנה האחרונה ללימודים סטודנט רשאי לבצע פרויקט גמר ניסיוני, בו הוא יידרש ליישם ולשלב את הידע שרכש במקצועות השונים לשם תכנון ופתרון בעיות מעשיות.

בוגרי תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון מקבלים בסיום לימודיהם תואר BSc משולב  “מוסמך בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון".

בנוסף, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון מציעה מגוון מסלולים לתארים מתקדמים.