דברו איתנו
הטכניון טיפס למקום ה-79 במדד שנחאי

10 ספטמבר 2023

ברכות לטכניון שלנו!
מדד שנחאי, המדרג את המוסדות האקדמיים המובילים בעולם, דירג את הטכניון במקום ה-79 – עלייה רציפה בארבע השנים האחרונות.

"מיקומו של הטכניון במדד שנחאי ובמדדים אחרים אינו תכלית לכשעצמה, אך נוכחותו בנבחרת מאה האוניברסיטאות המובילות בעולם, והעלייה במיקומו בשנים האחרונות, הן הישג משמעותי וחשוב,” אמר נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון. “זו הכרה בין-לאומית במצוינותו האקדמית והמחקרית של המוסד ועדות להתחדשותו המתמדת. אני גאה מאוד בחברי הסגל המצוינים שלנו. שלושה מוסדות אקדמיים ישראליים נכללים ברשימת 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם, וזוהי תעודת מצוינות למדע ולאקדמיה הישראליים ומקור גאווה לכולנו. השנה נציין את שנת ה-100 לפתיחת שערי הטכניון, וזו הזדמנות להביט לאחור בגאווה בהישגים שרשם המוסד המפואר הזה מראשיתו ועד היום ולהישיר מבט קדימה מתוך מחויבות עמוקה ואמונה בכוחו של הטכניון להמשיך ולהוביל את מדינת ישראל לשגשוג ולרווחה."

מאז 2012 (למעט בשנת 2020) דורג הטכניון בהתמדה ברשימת ה-Top 100 של מדד שנחאי, והדירוג הנוכחי משקף עלייה רציפה בארבע השנים האחרונות וזינוק של ארבעה מקומות מהשנה שעברה, שבה דורג הטכניון במקום ה-83. עוד עולה מהמדד כי מבין האוניברסיטאות הטכנולוגיות באירופה דורג הטכניון במקום החמישי.

Go Technion!
הדירוג המלא כאן: